Şu tarihte

Dizi Tavsiyeleri #1

Yaz tatiline giren genç dimağlar için ekran bağımlılığı yaratmaya sebep verecek tavsiyeler oluşturayım dedim, evet biliyorum sıkıntıdan patlıyorsunuz.

Bu tavsiyeler silsilesinin ilk ayağını "ölmeden önce izlemeniz gereken hangi dizisiniz?" tarzı onedio çakması olsun istedim.

İşte geliyor:

#1 - Breaking Bad

breaking-bad

Hey yo, Mr. White! Jesse Pinkman'ı tanımamış, Heisenberg'ün arafına tanık olmamış, tarihin en iğrenç eşi Skyler White'a sövmemiş, Los Pollos Hermanos'ta tavuk burger yememiş olmak (tamam bu şakaydı) her halde büyük bir kayıp olsa gerek. Bunu izlemeden diğer dizilere geçmenizin bir manası bir tadı tuzu yok. Hala IMDB'de 9,5 puan ile birinci sırada bulunan 5 sezonluk bu efsaneyi ilk olarak izlemenizi tavsiye ediyorum. Yıllar önce Breaking Bad'i övdüğüm bir yazı yazmıştım boşuna yazmamışım adamlar efsane ona da şuradan ulaşabilirsiniz.

#2 - Game of Thrones

got

Valar Morghulis! Hala devam eden efsanenin 5. sezonu yine ölümlü yine şok ede ede bitti. Eli kanlı George R.R. Martin gelecek sezonda yine hınzırlığına devam edecek. Üç ayrı ülkede çekilen her bölümü 10 milyon $ tutan yapım kalitesi zirvede çok karakterli bol çıplaklık içeren herkesin dilinde olan işte o bu. Peki bu kadar övdün neden ikinci oldu diye sorarsanız, o kadar karaktere ve renklere rağmen Breaking Bad'de bulunan hikayenin derinliğine, psikolojik çıkarımlarına sahip değil. Breaking Bad 38 yıllık iskoç viskisiyse Game of Thrones 12 yıllık bourbon viskisi olur.

#3 - House of Cards

house-of-cards

Democracy is so overrated. Amerikalı web dizi/film yayıncısı Netflix'in her yıl tek seferde 13 bölüm çıkardığı (en son 3. sezon çıktı) politik drama dizisi. Beyaz Saray'da kongre üyesi Francis Underwood ve eşi Claire Underwood'un ibretlik hikayesini anlatıyor. Ortamlara "ruthless pragmatism" tanımını çıkaran bir karakter ihtiva ediyor öncelikle: Francis Underwood. Eşinin de kendisinden farkı yok aslında ama bu babayiğit Frank reyiz iktidara giden yolda her şey mübahtır diyerek etmediği halt kalmıyor. Spoiler gömmeden Breaking Bad'den sonra hikaye olarak en iyi dizi diyebiliriz kendilerine. Ayrıca Kevin Spacey'in oyunculuğu da laf aramızda Emmy'lik adeta. Başlayınca bırakamayacağınız türden ilerliyor zaten 4. sezonu (muhtemelen Şubat ayında çıkacak) çıksa da izlesek.

Kapatırken madem B.B'den bahsettik "Say My Name" demeden olmaz:

https://www.youtube.com/watch?v=fHKrCs1rFRI