Şu tarihte

Dizi Tavsiyeleri #2

Neredeyse bir yıl önce yaptığım dizi tavsiyesi yazısının yenisini yazayım dedim. İlkine şuradan ulaşabilirsiniz.

Dizi Tavsiyeleri #2

#4 - True Detective

true detective

Ağustos 2015'te ikinci sezonunun ardından bir övgü yazısı yazmıştım True Detective hakkında. Üçüncü sezonu da yaklaşırken tavsiyesini yapıyorum. Bir polisiye dizisinden öte, dramatik ve karanlık havanın hakimiyetiyle türünün dışında bir sergi. Rust Cohle'un hayat hikayesi eminim ki sizi de çekecek.

#5 - Narcos

narcos

Medellin'den dünyanın en büyük karteline selamlar. Pablo Escobar'ın hayatına dair yapılmış yapımların galiba en kralı Narcos. Netflix'in yapımları şimdiye kadar beni üzmedi. İlk listede olan House of Cards gibi hem yapım hem hikaye olağanüstü. Diziyi izlerken bir yandan Breaking Bad'de olduğu gibi toz işine mi girsek diyorsunuz, paranın neler yapabileceğini, uyuşturucuyla nasıl bir imparatorluk kurulur bize 1 sezon gibi kısa bir sürede gösteriyor, Narcos. İkinci sezonu da yolda 2 Eylül'de geliyor, Netflix'te aynen House of Cards'ta olduğu gibi tüm bölümleri aynı anda veriyor bizde tüm sezonu iki günde bitirip bir yıl yeni sezonu beklemeye başlıyoruz. Breaking Bad'i sevdiyseniz muhtemelen Narcos'u da seveceksiniz.

#6 - Hannibal

hannibal

The Silence of The Lambs'ı izlemediyseniz hemen izleyin ve ardından dizisine başlayalım. İzlediyseniz eğer dizinin film ile tam bir alakası yok. Hannibal Lecter'ımız yemek yapmaya ve yemeye özendiriyor, kilo aldırıyor. Ben diziyi izlerken bir yandan da yemek yiyordum bazılarının midesinin kaldıramayacağı sahneler var hemen hemen her bölüm öyle yani benden şimdiden demesi. FBI'da hocalık yapan Will Graham, bir seri katilin peşine düşer. Yolları psikolog olan ve bu tür vakalarla içli dışlı olan Hannibal Lecter ile kesişir, sonra olaylar olaylar.


Bu seriyi de bir video ile kapatmak istedim, Narcos'un jenerik müziği de olan Rodrigo Amarante'nin Tuyo adlı şarkısı:

https://www.youtube.com/watch?v=GJm7H9IP5SU

Türkçe sözlerini de şöyle bırakayım:

derinin altında yanan ateş benim
susuzluğunu dindiren su benim
servet akışını koruyan...
kale, kule, kılıç ve gardiyan benim.
sen ise içime çektiğim nefes,
denizin üzerindeki ay ışığı,
ıslatmak istediğim boğaz,
sevgimle boğmaktan korktuğumsun.
bana başka ne verebilirsin ki ?
benim servetim sana yeter ve...
hepsi senin, hepsi senin...