Şu tarihte

Tavsiye: Zaman Makinesi

Herbert George Wells'in ya da bilinen adıyla H. G. Wells'in bilim-kurgu türünün en önemli kitaplarından biri olan Zaman Makinesi.

Zaman Makinesi

zaman makinesi

1895'te yılında yayımlanan ve zaman yolculuğunu konu eden ilk bilim-kurgu kitabı olmasından dolayı edebiyatta önemli bir yeri olan Zaman Makinesi, henüz Einstein'ın görelilik muhabbeti daha ortada yok iken Wells'in dördüncü boyut olarak nitelendirdiği zaman ve bir zaman makinesi ile geçen yolculuğu anlatıyor. İnsanlığın gelecekte ne durumda olacağını anlatmaya çalışan Wells, bunu bir zaman yolcusunun ağzından anlatırken akıcılığı hiç kaybetmemiş. Su gibi okuyup 121 yıl önce bu kadar iyi ve yüksek hayal gücünü nereden bulduğunu sorgulayacaksınız. Aynı zamanda 1960 ve 2002 yapımı (Hatta bunu torunu çekmiş) iki filmle de sinemaya uyarlanmış, 1960 yapımı George Pal filmi Oscar'dan da En İyi Görsel Efekt ödülünü kazanmış.

Orwell'ın 1984'üyle arka arkaya okunması daha da güzel olur diye düşünüyorum, fakat önce Zaman Makinesi.

Konu

Zaman Yolcusu olarak tanınan macera düşkünü bir adam, bir akşam arkadaşlarıyla yemekte buluşur. Sohbet esnasında, arkadaşlarını zamanda ileri ve geri yönde yolculuk yapma konusundaki fikirleriyle şaşırtır. Ne yazık ki arkadaşları onun fikirlerine inanmazlar. Teorilerini hayat tecrübesiyle ispat-layabiliyor olmasına rağmen, dostları onun göz boyayan bir sihirbaz olduğunu iddia ederler. Bir hafta sonra, kahramanımız dostlarını yaşamış olduğu yeni bir tecrübeyi anlatarak yine etkiler. Öyle bir hikaye anlatmaktadır ki, dostları bunun inanılması imkansız olduğunu düşünmektedir... Yoksa hikaye gerçek midir?

Zaman Yolcusu'nun hikâyesi, cesur bir seyyahın başka bir zaman dilimindeki keşiflerini anlatmaktadır. En çılgın rüyalarında bile görmeyi hayal edemeyeceği teknoloji ve bilgiyle mi karşılaşmıştır? Yoksa kana susamış canavarlarla dolu bir dünyayı mı ziyaret etmiştir? Bunu öğrenmenin tek yolu vardır... (alıntı)

Künye

hg wells

Yayıncılarda tükenmiş olarak gözüküyor bu yazıyı yazdığım tarihte, kitapyurdu'nda ise cep boyu 8 lira ile satışta. Çizgiroman versiyonu da bulunmakta. Onun da fiyatı 7.30 TL D&R'da.

Sayfa Sayısı: 128 Baskı Yılı: 2014