Şu tarihte

Sevmek Zamanı (1965)

1965 yapımı siyah-beyaz çekilen Metin Erksan filmi, Sevmek Zamanı

Filmin teması surete aşık olmadır. Boyamaya girdiği bir evin duvarında asılı kadın resmine aşık olan boyacı Halil'in ve resmin sahibi Meral'in öyküsü anlatılır.

Sevmek Zamanı

afis

2012'de kaybettiğimiz Metin Erksan'ın Susuz Yaz'dan sonra en çok bilinen yapımı Sevmek Zamanı, boyacı Halil'in zengin kızı Meral'in Adalar'daki evine boya yapmaya gitmesiyle başlar, Halil'in salonda gördüğü Meral'in portresine aşık olmasıyla başlayan hikaye günün birinde Meral'in arkadaşlarıyla birlikte eve gelmesiyle ilginçleşir, eve geldiklerinde Meral'in portresini izlemekte olan Halil'i Meral yakalar.

Konusu

Halil (Müşfik Kenter), adada ustası Mustafa'yla (Fadıl Garan) birlikte boyacılık yapmaktadır. Bir gün boyamaya girdiği boş köşklerden birinin üst katında, duvarda asılı bir kadın resmi görür ve resme aşık olur. Bir yıl boyunca her gün köşke girer ve resmi seyreder. Ancak, bir gün, köşkün sahibinin kızı olan resimdeki Meral (Sema Özcan), iki arkadaşıyla köşke gelir ve Halil'i resmini seyrederken görür.

Meral, Halil'in kendisine aşık olduğuna inanarak bu aşka karşılık verir. Oysa Halil, Meral'e değil, onun resmine aşıktır.

Kadro

Müşfik Kenter Sema Özcan Fadıl Garan Süleyman Tekcan Oya Bulaner Adnan Uygur Deniz Çakır Osman Karahan

Yorum

sevmek zamani

İlginç midir bilemem ama ülkemizde güzel şeyler ya yasaklanıyor ya da gün yüzü göremiyor. Metin Erksan filmi çektiği dönemde dağıtımcı bulamadığı için film gösterilememiş. Filmin kendisini bir tarafa koyalım, müzikleri çok iyi filmi bırakıp müzikleri dinlesek bile ben çıkarır ödül veririm. Genel olarak çok beğendim fakat sonunun biraz kopuk olduğunu söyleyebilirim.

Film

(Telif sebebiyle Youtube'dan kaldırıldığı için linki kaldırdım.)